JEUGD CLUBKAMPIOENSCHAP 2017 VERSLAG

3 oktober 2017

JEUGD CLUBKAMPIOENSCHAP

30 SEPTEMBER 2017

Het is toch niet te geloven.

Na een miezerige en regenachtige dag ging rond een uur of vier de zon schijnen!

De weergoden waren ons weer eens gunstig gezind.

10 van onze jeugdspelers kwamen zich rond die tijd aan de wedstrijdtafel melden.

De een iets vrolijker dan de ander, maar een gezonde spanning was over het algemeen wel aanwezig.

Vlak voor aanvang van de wedstrijd werden alle spelers bij elkaar geroepen voor het “startschot” dat werd gegeven door mevrouw Sleeuwenhoek, wethouder van de Gemeente Krimpenerwaard.

Om 17.00 uur werd het spits afgebeten door Anniek, Jasmijn en Isabelle. Concentratie op de gezichtjes, de 1e afslag is altijd de spannendste. Gelukkig, geen bal in de bosjes of het water. Dat gaat goed.

De start van de 2e flight met Rens en Tim liep iets minder gunstig. Als dat maar goed komt en ze zich de volgende holes kunnen herstellen.

De volgende flight bestond uit 3 toppertjes, Daan 10 jaar, Suzanne 8 jaar en Floris 7 jaar. Zij werden begeleid door een van onze jeugdcoaches Bas Eggermont. Heel stoer dat zij buiten mededinging hebben meegedaan aan deze wedstrijd. Zij vinden het gewoon leuk en leren er ook wat van.

De laatste flight werd gelopen door Ruben en Thijs. Ruben liep nog na te hijgen van de hockeywedstrijd die hij net achter de rug had. Gelukkig had hij nog wel tijd om zich om te kleden en zich te focussen op het golfen. Zowel Ruben als Thijs sloegen lekker af, dat wordt wel wat met die twee.

Na een kopje koffie ben ik met mevrouw Sleeuwenhoek de baan ingelopen om te zien en uit te leggen hoe onze jeugd aan het spelen was. Het was voor haar de eerste keer dat ze een golfwedstrijd van een afstandje kon meemaken. De rust midden in de natuur, een haas die nieuwsgierig voorbij huppelt.  Kinderen die in alle rust geconcentreerd speelden. Floris die enthousiast riep dat hij op hole 6 een birdie had geslagen. Ze vond het wel wat hebben.

 

Tegen zevenen kwam de eerste flight opgewekt binnen. De volgende flights zouden spoedig volgen, de een iets minder opgewekt dan de ander, maar ach dat is golfen. Je speelt niet altijd de sterren van de hemel.

Nadat alle spelers voorzien waren van een drankje en een warme hap konden de scores opgemaakt worden.

Allereerst ontvingen de kinderen, die mee hadden gedaan met de inloopwedstrijden tijdens de grote vakantie, als aandenken een verrassing in de vorm van een stenen beker met een leuke inhoud.

Daarna ontvingen de kinderen die niet in de prijzen vielen een medaille en kreeg Floris zijn verdiende birdie.

Al deze spelers ontvingen tevens namens de Golfbaan Crimpenerhout een enveloppe met inhoud.

Toen was het tijd voor de uitreiking van de bekers door de voorzitter van de vereniging Theo Visser.

De 3e prijs + enveloppe, werd uitgereikt aan Jasmijn Benschop met 52 slagen,

de 2e prijs + enveloppe, ontving Ruben Heukers met 51 slagen en

de 1e prijs + enveloppe kreeg, onder luid applaus, Anniek Stolk met 45 slagen!!!!

Na afloop hield mevrouw Sleeuwenhoek nog een korte toespraak waarin ze o.a.  haar bewondering uitsprak over de rust en de concentratie waarmee onze jeugdspelers hun sport beoefenen.

Ik wil graag de kids, hun ouders, de Brasserie en alle anderen bedanken die deze dag tot een succes hebben gemaakt.

 

MIMY

Vereniging Golfpark Crimpenerhout
Terug

Copyright © - Vereniging Golfpark Crimpenerhout 2024 | Alle rechten voorbehouden | Disclaimer | Cookieverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl