Jeugdbeleidsplan

5 mei 2017

JEUGDBELEIDSPLAN
VERENIGING GOLFPARK CRIMPENERHOUT 2017

NGF Committed to Jeugd


Inhoud
Doelstellingen
Jeugdleden
Wedstrijden
Organisatie
De Professional
Communicatie
Financiën
Ontwikkeling


Het jeugdbeleid van VERENIGING GOLFPARK CRIMPENERHOUT is erop gericht dat de jeugd zich thuis voelt en zich vanuit dit thuisgevoel met veel plezier kan ontwikkelen in de golfsport.


Doelstellingen
Doelstelling m.b.t. thuisgevoel
Wij streven ernaar de jeugdleden zich veilig en geborgen te laten voelen wanneer zij hun sport beoefenen. Dit betekent dat wij ze in groepjes laten trainen met vaste begeleiders voor een langere tijd.
Ook streven wij ernaar dat de jeugdleden op den duur geïntegreerd worden in de club waar vooral volwassenen actief zijn. Dit kan b.v. door gezamenlijke activiteiten met volwassenen te organiseren en verantwoordelijkheid te geven in een deel van deze organisatie. Wij streven ernaar dat de jeugdleden zich thuis zullen voelen in onze club en de jeugd een ontmoetingsplaats te geven.
Doelstelling m.b.t. plezier en spelniveau
Om het spelplezier en een niveau te kunnen realiseren, hebben wij goede oefenfaciliteiten nodig en moeten voldoende activiteiten voor alle actieve jeugdleden worden georganiseerd. Dit betekent dat we moeten zorgen voor: o. een goed opleidingsprogramma met de jeugdcoaches o. interne en externe wedstrijden, waaronder eventueel NGF-competitie en NGF-Jeugd Toeren o. sociale activiteiten (zoals vriendjes- en vriendinnendag e.d.)


Jeugdleden

Instroom en doorstroom
Het algemeen uitgangspunt is dat kinderen vanaf 6 jaar tot en met het jaar waarin ze 21 worden, jeugdlid kunnen worden.
Vanaf 21 jaar stromen jeugdleden door naar een gewoon volwassen lidmaatschap of een studentenlidmaatschap. Zowel jeugdleden als studenten betalen het halve tarief voor de contributie van VERENIGING GOLFBAAN CRIMPENERHOUT en een gereduceerd tarief voor het speelrecht.
Samenstelling jeugdledenbestand
Wij streven naar een evenwichtige samenstelling van het jeugdledenbestand, naar leeftijd en speelsterkte. Een brede basis van jonge beginnende spelers met een smallere top van oudere (lage) handicappers.


Wedstrijden
De jeugdcommissie streeft ernaar regelmatig een jeugdwedstrijd te houden. Daarbij uitgaande dat de wedstrijden vooral gericht zijn op plezier, door middel van qualifing wedstrijden worden de prestaties niet vergeten.
Ook zullen er uitwisselingswedstrijden worden georganiseerd met jeugdcommissies uit de regio.
Voor elk spelniveau worden wedstrijden georganiseerd of aangepast zodat de beginnende spelers mee kunnen doen. Hiervoor wordt ook gebruik gemaakt van de familietees (blauw).


Organisatie
De Jeugdcommissie
Mimy Lelieveld: Voorzitter
Rob Kouveld: Penningmeester / Secretaris
Hans Oosten: Alg. Zaken / Coördinatie
Jos Heukers : lid
Francine van Vliet: lid
Felix Meijer: Golfprofessional
De Jeugdcommissie is verantwoordelijk voor de meeste activiteiten die voor de jeugd worden georganiseerd. In de jeugdcommissie worden de taakpakketten onderscheiden. Voor elke taak is een persoon in de commissie verantwoordelijk. Voorzitter, Secretaris, Penningmeester en overige leden. Per taakpakket is een taakplan uitgewerkt wat er gedurende een jaar moet worden ondernomen. Deze taakplannen worden door de verantwoordelijke commissieleden zelf bijgehouden en de actuele versie wordt op de server van de club bewaard.

De jeugdcoaches
Een belangrijke schakel in de organisatie van de jeugdactiviteiten zijn de jeugdcoaches. Zij ondersteunen de professional in het trainingsprogramma. De jeugdcoach is aanwezig bij de lessen en begeleidt zelfstandig de trainingen. De professional is verantwoordelijk voor de vakinhoudelijke begeleiding van de jeugdcoaches.
Het aanstellen/ benoemen van een nieuwe jeugdcoach gebeurt in samenspraak / voordracht van de jeugdcommissie met het bestuur.
Huidige Jeugdcoaches:
Bas Eggermont, Leen Eerland, Paul de Groot, Maarten Lelieveld, Hans Oosten,
Mimy Lelieveld en Rob Kouveld

De Professional
De jeugdprofessional speelt een essentiële rol bij het jaarprogramma en is verantwoordelijk voor:
- Het indelen van de kinderen in homogene groepjes (in overleg met comm.)
- Samenstellen trainingsprogramma per groepje
- Geven van de technische trainingen
- Vakinhoudelijk begeleiden jeugdcoaches


Communicatie
De jeugdcommissie zal gebruik maken van e-mailadressen die gekoppeld zijn aan de website van de Vereniging, zodat een duidelijke communicatie met de jeugdleden (en ouders) kan worden uitgevoerd.
De jeugdcommissie is voorlopig nog te bereiken via de mail: mimy.lelieveld@gmail.com

Financiën
De penningmeester van de jeugdcommissie stelt elk najaar een begroting op. Deze wordt ter goedkeuring voorgelegd aan het bestuur.
De jeugdcommissie zal trachten een continue bron van inkomsten uit sponsoring te genereren.


Ontwikkeling
Het beleidsplan is nog in ontwikkeling. We komen ergens vandaan en gaan ergens naartoe.

Vereniging Golfpark Crimpenerhout
Terug

Copyright © - Vereniging Golfpark Crimpenerhout 2024 | Alle rechten voorbehouden | Disclaimer | Cookieverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl