Tentenkamp 2021

3 juli 2021

Nou nou, dat was me wel het weekend! We hopen dat iedereen inmiddels weer een beetje kleur op de wangen heeft. Maar we hebben het allen overleefd, het tentenkamp 2021!

Het was natuurlijk ook voor de jeugdcommissie even afwachten of het een succes zou worden, dus we gingen er vol goede moed met gezonde spanning in! Hieronder lees je het verslag.

Opbouwen

We hadden afgesproken om rond vier uur ’s middags te verzamelen om vervolgens met hulp van de ouders de tenten op te zetten. Golfbaan Crimpenerhout had speciaal voor de gelegenheid de Driving Range vrijgehouden voor dit evenement. De opkomst was zeer goed te noemen en het was ook erg fijn dat er voldoende campingervaring aanwezig was. Waar de één bezig was met het opzetten van een of meerdere tenten, hielden anderen zich bezig met het opblazen van de luchtbedden en waren sommigen al weer bezig met het opzoeken van hun spulletjes of bezig met de indeling van hun tent. Het was een zichtbaar harmonieus geheel waaraan iedereen bijdroeg, mooi om te zien!

Omdat Ferdinand iemand nog een lesje aan het leren was, werden we enigszins gedwongen een kant van het Driving Range te kiezen. En dat resulteerde in een mooi straatje van tenten gezellig dicht bij elkaar. Al snel werd duidelijk dat een van de tenten bestempeld zou worden als “de partytent”, daarover later meer. Voor de jeugdcommissie was de camper van de jeugdvoorzitter voor het evenement beschikbaar gesteld. Verschil moet er immers zijn šŸ˜Š muuaahaha.

 

Spelletjes

De tenten stonden en iets voor vijven vertrokken de ouders en ging het verdere programma van start. Vanuit de jeugdcommissie hadden we bedacht om eerst een uur wat spelletjes te gaan doen. Daar kun je heel ingewikkeld over nadenken, maar al snel bleek dat je met een beetje goede wil eigenlijk niet zo veel nodig hebt.

Met een bal in de hand lekker lummelen is namelijk gewoon goede pret! Wel met aftik! En dat telt alleen wanneer je de bal nog vast hebt. Weer wat geleerd!

De oudere jongeren hadden hun eigen bezigheid, wie kan met zijn driver de bal zo’n bloedvaart geven dat het zonder stuit het net achterin de Driving Range raakt. Hoewel ik het niemand heb zien lukken werd er wel degelijk geclaimed dat het meerdere jongens was gelukt. De volgende uitdaging is er dan eentje mét publiek erbij hè mannen!

Er werd lekker achter elkaar aan gerend, tegen een balletje getrapt en een tent in gedoken. Dikke pret en van de druppels die inmiddels uit de lucht vielen trok niemand zich iets aan.

 

BBQ

In de tussentijd hebben we de BBQ aangestoken zodat deze op tijd warm was. Om 18.00 gingen we namelijk lekker eten op de Driving Range.

Restaurant Noosa had al een BBQ neergezet en een mooie tafel met daarop alle voorzieningen:  Salades, komkommer, sausjes, stokbrood, boter. Er stond een ruime koelkist met drinken voor iedereen, die bijgevuld werd wanneer nodig. Er waren heerlijke hamburgers, kipsatés en worstjes, patatjes…aan werkelijk alles is gedacht. En het mooie is, dat we al dat moois van een gulle gever ontvangen hebben. Gilles heeft al het eten en drinken dat Restaurant Noosa zo mooi verzorgd heeft aan ons gesponsord! We hadden het eigenlijk in levende lijve willen doen, maar we applaudisseren met terugwerkende kracht. Dank je wel Gilles!

Onze hoofd BBQ Migael is vervolgens gaan kokkerellen en heeft iedereen die het wilde van een lekker stukje vlees voorzien. De jeugd ging netjes met een bord in de hand in een rij staan om het in ontvangst te nemen.
Vanuit de jeugdcommissie wisten we het natuurlijk al een beetje, maar de man heeft meer talenten dan je ‘m in eerste instantie zou toebedelen. Lekker bezig Mig!

 

Een fotograaf van het Kontakt is nog even langs geweest om het tafereel van de BBQ vast te leggen en nu blijkt ook dat we deze week op de voorpagina van het Kontakt staan!

Nadat iedereen zijn buikje rond had gegeten en de meeste kinderen al weer lekker aan het rondrennen waren, werden de eerste marshmallows boven de BBQ gehangen. Die dingen moeten wel iets magisch in zich hebben, want ondanks dat je buikje vol is, blijkt er altijd nog wat ruimte te zijn voor één, of twee of drie marshmallows meer. Lekker hoor.


FootGolf

Daarna was het tijd voor het Footgolf. Golfbaan Crimpenerhout heeft op de golfbaan de holes geprepareerd voor het Footgolf en ons allen voorzien van een voetbal. Het principe is hetzelfde als met regulier golfen. Je hebt diverse holes (die vaak wat korter zijn) waar het de bedoeling is om met zo min mogelijk schoten in de hole te komen. De groep werd opgedeeld in drie kleinere groepen en Carlo zelf begeleide de eerste groep. Lekker hard trappen tegen de bal. De tweede groep ging wellicht wat traag van start, maar toen Eva en Jasmijn in hun golfkarretje eenmaal achter de groep aan ging, leken ze wel opgeschoten wild. Geen idee wat ze gezegd hebben, maar het leek wel alsof de zweep erover heen ging.

Uiteraard hadden die twee dames het goed voor elkaar met het dak boven hun hoofd, lekker cynisch commentaar leveren op de deelnemers als ze weer eens een bal verprutsten. Het gras was van de regen al goed nat geworden en vooraf werd al gezegd dat het wachten was op de eerste deelnemer die de bal zo hard wil schoppen dat ie onderuit vliegt en op zijn rug landt. En zo geschiedde. Al bij de tweede poging om een bal goed te raken was er iemand vanuit de jeugdcommissie overmoedig om de bal keihard te raken dat hij na een flinke aanloop onderuit vloog en jawel, lekker op het rugje belandde. We noemen geen namen. Echt niet! En ja, ik heb jullie wel zien en horen lachen.

Goed, verder. Footgolf blijkt ook gewoon een heel leuk spelletje te zijn! Je loopt evengoed met een groepje door de baan en het spelletje is uitdagend genoeg. Het plaatst ook in perspectief hoe ver we de bal met een golfclub kunnen slaan, want je mag blij zijn wanneer je met het Footgolf ongeveer een kwart van de afstand aflegt die je met je club kunt slaan. Toch werden er ook hier weer voldoende parren gemaakt, we barsten in de jeugd van het talent blijkt maar weer.

Het is overigens af te raden om op dit tijdstip met nat gras met een korte broek rond te lopen zonder dat je met Deet bent ingesmeerd. Er is ons vanuit het muggenfront een complete oorlog verklaard. We zijn van alle kanten belaagd. Het was een ware aanval op onze bloedvoorraad. We zijn ontelbare keren gestoken en we weten vrij zeker dat die muggen hun buikje ook rond hebben gegeten.

Wat ook fijn om te zien is, is dat de oudere jeugd erg zorgzaam en oplettend kan zijn. Vooral wanneer iemand vanuit de jeugdcommissie tussendoor een sanitaire stop moet maken bij de waterkant. Wat lief van jullie. We noemen wederom geen namen!  Maar gelukkig hebben we wel de foto nog šŸ˜Š.

Eenmaal terug op de Driving Range en een leuke ervaring rijker was het weer tijd om even te ontspannen. Sommige jeugdleden hadden uitgevonden dat het leuk is om twee hitme-borden tegen over elkaar te zetten en daar lekker hard een golfbal tegenaan te gooien, want het klinkt zo lekker. Het duurde niet lang voordat emmertjes vol met ballen werden gevuld om deze van zo hoog mogelijk te legen op de hitme-borden. Herrie gegarandeerd!

Het was wachten tot het donker werd, want het hadden natuurlijk nog iets op het programma staan: Glow-in-the-dark-golf. Dus eerst nog even kletsen, de tent induiken, lekker met een bal bezig zijn of de golfbaan minutieus inspecteren vanuit de twee beschikbare golfkarretjes. De jeugdcommissie vroeg zichzelf op een gegeven moment af of die derde of vierde inspectieronde nog wel noodzakelijk was, maar we vertrouwen uiteraard op jullie oordeel.

De energie zat er in ieder geval nog altijd goed in.

Glow-in-the-dark

Maar rond half elf ’s avonds was het zo ver en ging de zon daadwerkelijk onder. De glow-in-the-dark-ballen werden samen met de opladers tevoorschijn getoverd. Hoe het werkt? Eigenlijk even simpel als ingenieus. De bal is gemaakt van het zelfde materiaal als andere glow-in-the-dark materialen. En de oplader is niets meer dan een afgesloten doosje waarin je de bal kunt leggen en vervolgens een tijdje fel licht brandt. Tadaaa, je hebt een lichtgevende bal. Die geeft ongeveer een minuut of vijf voldoende licht en daarna laad je het weer op. De vlaggen werd voorzien van een rode lamp, wel zo handig om te weten waar je heen slaat.

Iedere deelnemer werd vooraf ook nog eens voorzien van een gloednieuwe zaklamp, gesponsord door TakeCareTags. Dank je wel Eva!

Beginnen maar dus! Er werd afgetrapt door Rens, de oudste van het stel die dit jaar zijn laatste jaar in de jeugd beleeft. Hij was nog wat brak van de vorige dag hebben we ons laten vertellen. In ieder geval is het een goed excuus voor de bal die hij sloeg šŸ˜Š.

De groep was weer in verschillende flights ingedeeld, waarbij de oudsten begonnen en jongsten als laatst vertrokken. We begonnen in de schemer, maar al snel werd het echt donker! Superspannend natuurlijk. Iedereen met de zaklampen op pad en het enige dat je ziet is die lichtgevende bal, de rode lamp op de vlag en de bewegende zaklampen van de flight voor je. Als je vervolgens de bal slaat, vliegt er dus een rond lichtje door de lucht in het pikkedonker, dat ziet er toch fantastisch uit!? Succes gegarandeerd!

De kinderen waren nog altijd enthousiast en toonden op wat enkelingen na nauwelijks tekenen van vermoeidheid. In de laatste flight was er een golfkarretje geregeld waar de kinderen hun golftas op kwijt konden en ze zelf konden meerijden van bal naar bal. Mischa en Beau hadden daarbij ook nog eens een persoonlijke caddy die de eer hadden deze kanjers te mogen helpen.

We geven het je te doen om een bal in het donker te slaan, waarvan je de ligging nauwelijks kunt zien, maar de kinderen hebben het serieus goed gedaan! Echt heel knap hoe er gegolfd werd in deze omstandigheden.

De oudere jeugd leek er flink de sokken in te hebben, want zij waren best snel weer terug. Misschien dat het ook iets te maken had met het golfkarretje dat nog klaar stond om te gebruiken, we weten het niet. Wat we wel weten is dat het glow-in-the-dark golf goed ontvangen werd en dat we de volgende keer nog wat extra opladers moeten meenemen. Dit is serieus leuk!

De Nacht

Eenmaal terug was de tijd twaalf uur ’s nachts net gepasseerd. Tijd om te gaan slapen dus.
Right. Ja, ok het programma was hiermee afgelopen.
De jeugdcommissie samen met Marchel, de vader van de jongste telg Mischa trokken een koud biertje open en namen plaats op een bankje op de Driving Range. De oudste jeugd nam het er nog even van en de rest ging eerst nog wat donderjagen voordat ze hun tent opzochten.

Voor Mischa was het op een gegeven wel tijd vond Marchel. Mischa dacht daar echter anders over. Nog 10 minuten pap! In de tussentijd nam de rest steeds meer plaats in de tent. In één tent wel te verstaan. Iedereen verzamelde zich in de jongenstent en zo werd dit heel natuurlijk vanzelf de zogenaamde partytent. Vanuit deze tent klonk in eerste instantie een hoop gegiegel en geklets.
Van onze rechterzijde klonk het weer “Ok, Nu is het wel tijd Mischa, de 10 minuten zijn voorbij”. “Nee pap, nog zes minuten!”. In de partytent zelf was er één zo verstandig om de ogen lekker te sluiten en ondanks de nabije herrie in slaap te vallen. We kennen hem onder de naam Par-Pierre. Goed bezig man!

Vervolgens bleek in de partytent te zijn begonnen aan een zogenaamd waarheid of durven spelletje. Een en ander onder de aanvoering van onze rakker Stef, die zich wel in zijn element leek te voelen. Op een of andere wijze werd de jeugdcommissie ongevraagd het middelpunt van de durven-uitdagingen, wat resulteerde in twee twerkende jongens voor de ogen van de jeugdcommissie. Nee, we noemen geen namen. Of ach, wat maakt het ook uit. We hebben er notabene een duidelijke video van, jullie staan er goed op hoor, Remy en Stef!

Mischa was net overtuigd geraakt van het feit dat het nu toch echt wel bedtijd was en zo gingen vader en zoon lekker slapen. Om één uur ’s nachts besloot de eigenaresse van Restaurant Noosa ook nog even langs te komen om te vragen hoe alles was verlopen. Heel attent en gezellig dat je even aansloot Queeny! Als klap op de vuurpijl kwam ze ook nog met het idee om op dat moment waterijsjes uit te delen. Dat was natuurlijk niet aan dovemans oren gericht. We kunnen stellen dat Mischa in ieder geval een stuk sneller zijn tent uitgerend kwam dan dat hij erin ging šŸ˜Š. Het gezicht van Marchel sprak ook boekdelen. De deelnemers van de partytent kwamen evengoed naar buiten gerend om het ijsje te collecteren. En weer snel terug natuurlijk om verder te gaan met wat ze dan ook aan het doen waren.

De klok tikte door en langzamerhand kwam de oudste jeugd ook weer terug van hun uitstapje. Het was zo rond twee uur ’s nachts dat de laatste medewerkers uit Restaurant Noosa kwamen vertellen dat ze gingen afsluiten. Voor ons ook een goed moment om de leden die nog binnen de Partytent waren te vertellen dat het nu wel echt tijd was om te gaan slapen. De twee oudste dames van het stelletje gehoorzaamden als eerste zonder morren en gingen hun eigen tent in. En rest volgde hun voorbeeld.

Ook de voorzitter ging zijn slaapplek in de camper opzoeken. Intussen bleven lampjes in de tenten toch nog wel even door gaan met schijnen. Zelfs gericht naar buiten toe. Het leek wel alsof ze elkaars aandacht wilde trekken.

Om niets te missen van het tafereel hebben de overgebleven commissieleden toch nog even de stoeltjes rechtgezet en eventjes terug geschenen met de Maclight. Niet dat ze daar lang van onder de indruk waren, want even later kwamen de lampjes weer. Toen hoorde we opeens een kleine schermutseling en tot onze verbazing zagen we ineens wat getrippel van een gestalte van een jongedame die vanaf haar eigen tent de weg weer vond naar de partytent. En direct daarna nog een bolling in de vorm van een hoofd vanuit diezelfde tent die vreemd genoeg weer verdween toen de Maclight daar op werd gericht. Hmmm, wat zou dat nou zijn? We hebben het even aangekeken, maar vreemd genoeg bleef enige beweging uit. Tenminste totdat we ons omdraaiden om nog iets op te ruimen. We hoorden weer wat geluid..en…op voor ons mysterieuze wijze bleek daar ineens nog een gestalte vanuit de tent te trippelen naar de partytent. Bizar.

Nee, we noemen natuurlijk geen namen, we hebben het helaas niet gefilmd. Maar jullie weten wie jullie zijn!

Vervolgens zijn ook de laatste twee commissieleden de camper in gestapt om wat slaap te vatten. Vanuit de partytent bleef het nog lang onrustig. Gelukkig zijn we zelf ook jong geweest.

 

Wakker worden

Na een bijzonder korte nacht was de zon al weer op en kwam het natuurgeluid ons tegemoet. Om half zeven was een enkeling al weer wakker en zelfs uit de tent. Vanuit de camper was vooraf al rekening gehouden met een bak koffie in de ochtend, dat is nog eens vooruitplannen! En die bak koffie was dan ook behoorlijk welkom.

We zijn op het gemakje begonnen met het opruimen van verschillende zaken. Om 07.35 vonden we het tijd om de rest ook weer wakker te maken. Immers moest de Driving Range toch ook weer open. De twee vroege vogels die al op waren, waren al een klein beetje herrie aan het maken door af en toe een bal tegen de hitme borden te gooien. Zonder effect bij de slapers overigens. Daarna zijn de twee hitme-bordjes op -wederom- mysterieuze wijze heel dicht bij de tenten terecht gekomen. We snappen er zelf niets van. En wat ook heeel bijzonder was, was dat verschillende -met ballen gevulde- emmers zomaar leegvielen op die hitme-borden. Een kabaal joh! We noemen uiteraard geen namen, zo zijn we niet. Maar heel misschien is er wel een filmpje van.

Hierna kwamen de schone slapers als ware gewekte zombies langzaam uit hun tent gekropen. Vooral vanuit de partytent waren de bewegingen nog even niet zo rap. Dat dramatische heeft toch ook wel iets moois hé.

En toen kwam de tijd om ook de boel weer op te ruimen, met nét iets minder enthousiasme dan die dag ervoor, maar evengoed met hulp van ouders is het allemaal weer snel gelukt. De eerste golfers meldden zich ook al weer op de baan.

Tijd voor het ontbijt!

In Restaurant Noosa onder de tent waren er tafels klaargezet waar we mochten plaatsnemen. We werden voorzien van een heerlijk ontbijt met croissantjes, bananenbrood, vers fruit en verse jus d’orange en voor de volwassenen een bak koffie erbij. Superdelux.

En ook hier geldt dat het niet van het budget van de jeugdcommissie is afgegaan, omdat het evengoed volledig gesponsord is door Gilles. Nogmaals dank Gilles, je hebt de jeugd (en ons) enorm blij gemaakt!

Na het eten was het aan de voorzitter om het tentenkamp af te sluiten. Iedereen werd bedankt voor de deelname en gezelligheid, we zijn ontzettend trots hoe het allemaal is gelopen én hoe jullie erop hebben gereageerd. Als aandenken heeft TakeCareTags voor jullie allemaal nog een badge gemaakt van het GV Crimpenerhout Tentenkamp 2021 die je mooi aan je tas kunt hangen. Heel leuk en wederom dank Eva. Hierna werd iedereen één voor één opgehaald om lekker naar huis te gaan om wellicht ook weer wat slaap in te halen.

Succes?

Goed, vooraf bestond dus even de vraag of het een succes zou worden. We kunnen nu volmondig zeggen: Ja, dit was een absoluut succes. Nog meer dan we hadden gehoopt. Volgend jaar gaan we weer voor een tentenkamp!

 

Dank!

In het bijzonder willen toch afzonderlijk benoemen de mensen en partijen die zich hiervoor hebben ingezet en het hebben mogelijk gemaakt.

  • Golfbaan Crimpenerhout, bedankt Carlo, Yvonne en consorten voor het beschikbaar stellen van de baan, de Driving Range, bedankt voor de goede ideeën, het meedenken en voor jullie enthousiasme!
  • Gilles, we hebben het al even benoemd in de tekst hierboven, maar we zijn echt ontzettend blij met je bijdrage dat je de rekening voor al het eten en drinken op je wilde nemen.
  • Restaurant Noosa. Bedankt Queeny en Koen voor de prima service, het meedenken en het beschikbaar stellen van alle faciliteiten. En de ijsjes niet te vergeten! Superfijn.
  • TakeCareTags. Dank je wel Eva voor de zaklampen, de glow-in-the-dark- ballen, het aandenken en je alom geroemde gezelligheid en kracht om ons op scherp te houden.
  • Ouders! Vanwege jullie enthousiasme en bereidwilligheid om mee te helpen om dit een succes te maken.
  • Een ieder die we zijn vergeten om te benoemen of wie anoniem zijn bijdrage heeft geleverd.
  • En last but not least: bedankt alle jeugdleden! We doen het voor jullie en hebben geweldig van jullie genoten. Van de eerste tot de laatste minuut. Van de jongste t/m de oudste telg. De lol straalde van jullie af en jullie hebben je geweldig gedragen. We kunnen niet beter wensen. Hopelijk zijn jullie volgend jaar allemaal weer van de partij!

 

Klik hier voor deze en nog veel meer leuke foto’s en video's

 

Met sportieve groet,

Jeugdcommissie GV Crimpenerhout

Vereniging Golfpark Crimpenerhout
Terug

Copyright © - Vereniging Golfpark Crimpenerhout 2022 | Alle rechten voorbehouden | Disclaimer | Cookieverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl