Jaarlijkse herziening

5 december 2017

Inmiddels heeft de jaarlijkse herziening weer plaatsgevonden. 

 

De (jaarlijkse) handicapherziening

Aan het einde van het jaar evalueert elke handicapcommissie de ingeleverde scores van al haar golfers met handicap 36 of lager. Deze evaluatie wordt de jaarlijkse handicapherziening genoemd. Dit wordt gedaan op basis van jouw ingeleverde scores om te zien of je handicap nog overeenkomt met je speelsterkte. Het kan zijn dat jouw handicap op basis van deze evaluatie met één of meer slagen wordt aangepast. Deze herziening kan ook gedurende het jaar plaatsvinden als de commissie of jij als speler dat nodig vindt.

Waarom is er een (jaarlijkse) handicapherziening?

Voor jezelf en medegolfers is het belangrijk om er zeker van te zijn dat je met jouw handicap goed aan het golf kan deelnemen. Het gevolg van de (jaarlijkse) herziening is dat deelnemers aan bijvoorbeeld wedstrijden zoveel mogelijk gelijke kansen hebben.

Welke spelers komen in aanmerking voor een herziening?

Naarmate je meer qualifying kaarten inlevert, kan de handicapcommissie beter beoordelen of een handicapaanpassing nodig is. Als je 8 of meer scores in 2017 hebt ingeleverd, kom je in aanmerking voor een herziening. Als je in de laatste 12 maanden minder dan 8 scores hebt ingeleverd, dan wordt deze score aangevuld met de scores uit de afgelopen 24 maanden. Heb je minder dan 8 qualifying scorekaarten ingeleverd in de afgelopen 24 maanden, dan kan er geen herziening worden toegepast.

Hoe gaat het in zijn werk?

Een speciale formule in de software van de vereniging doet een voorstel voor een aanpassing van jouw handicap (deze procedure is vrij ingewikkeld, voor uitleg hiervan willen we u verwijzen naar de website van de NGF). De handicapcommissie bekijkt het voorstel en beslist of en zo ja wat er met het voorstel van de software wordt gedaan. De handicapcommissie kent jou als golfer en/of weet op basis daarvan of het voorstel tot aanpassing een goed voorstel is.

Als je naar aanleiding van dit bericht nog vragen hebt over de herziening van je handicap, dan kan je contact opnemen met de regel-en handicapcommissie via de mail RenH@gvcrimpenerhout.nl.

Met vriendelijke groet,

Namens de Regel- en handicapcommissie Golfvereniging Crimpenerhout

Lizette van Dalen

Vereniging Golfpark Crimpenerhout
Terug

Copyright © - Vereniging Golfpark Crimpenerhout 2024 | Alle rechten voorbehouden | Disclaimer | Cookieverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl