Nieuwe Golfregels per 1-1-2023

28 november 2022

Beste leden van GV Crimpenerhout,

Iedere vier jaar worden door de R&A en USGA de Golfregels herzien, in 2019 waren er veel veranderingen, voor 2023 zijn de aanpassingen kleiner. Het betreft grotendeels verduidelijking van de wijzigingen uit 2019, of kleine veranderingen waar wij in de praktijk op onze baan weinig mee te maken zullen krijgen.

De voornaamste wijzigingen worden:

Regel 3.3b(4): voortaan is de Commissie verantwoordelijk voor het vermelden van de juiste handicap op de scorekaart.

Regel 4.1a.2: voortaan mag een club die bij het spelen is beschadigd, tijdens de ronde vervangen worden.

Regel 6.3.b: voor het spelen van een vervangende bal in strijd met de Regels is voortaan één strafslag van toepassing in plaats van de algemene straf.

Regel 10.2.b: je mag nergens in de baan een voorwerp plaatsen om de speellijn aan te geven.

Regel 14.3/17.1d (2): de procedure voor het ontwijken van een hindernis in een rechte lijn naar achteren is gewijzigd.

Dit was: een referentiepunt moet bepaald worden op de lijn naar achteren en de dropzone is binnen een stoklengte vanaf het referentiepunt, niet dichter bij de hole.

Dit wordt: bal droppen op de lijn naar achteren en de dropzone is het gebied binnen een stoklengte van waar de bal de grond raakt (ook wanneer de bal richting de vlag stuitert).

Regel 18.3: Indien een provisionele bal wordt gespeeld wanneer dit niet is toegestaan, wordt dit de bal in het spel met straf van slag en afstand.

Wanneer je een provisionele bal hebt gespeeld en een bal gevonden wordt die jouw oorspronkelijke (eerste) bal zou kunnen zijn, ben je verplicht die bal te identificeren.

Regel 25: deze Regel is toegevoegd en is van toepassing voor golfers met een (fysieke) beperking.

Dan is er bij ons nog van belang een aanpassing aan Plaatselijke Regel E-11: Wanneer een bal de hoogspanningskabels (bij hole 4) raakt, vervalt de slag en moet er opnieuw gespeeld worden (zonder staf). Bij overtreding (dus bij het spelen van van de oorpronkelijke bal) was het tot nu toe: spelen van een verkeerde plaats (straf: diskwalificatie), dit wordt vanaf volgend jaar de algemene straf.

Dit zijn de voornaamste aanpassingen, mochten jullie verder nog informatie nodig hebben, of voor regelvragen in het algemeen, dan horen wij dat graag.

met sportieve groet,

R&H Commissie, Vereniging Golfpark Crimpenerhout

(Lizette van Dalen, Theo Bac, Gert-Jan van Gijs)

 

Verwijzing naar de Rules of Golf website: https://www.randa.org/rules/rules-resources

Vereniging Golfpark Crimpenerhout
Terug

Copyright © - Vereniging Golfpark Crimpenerhout 2023 | Alle rechten voorbehouden | Disclaimer | Cookieverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl