Aanpassing WHS. Verwacht resultaat

19 december 2023

Het Wereld Handicap Systeem ondergaat enkele (kleine) veranderingen. De belangrijkste is de invoering van een verwacht resultaat als je een qualifying ronde van minimaal 9 en minder dan 18 holes speelt.

Het handicapsysteem is gebaseerd op basis van een ronde over 18 holes. Om ook rondes van minimaal 9 holes mee te tellen worden die scores omgerekend naar een dagresultaat over 18 holes. Dit is om te voorkomen dat spelers twee handicaps hebben; '18-holes handicap' en '9-holes handicap'.

Verwachte resultaat

Vanaf volgend jaar wordt automatisch een verwacht resultaat ingevuld als een speler minimaal 9 en minder dan 18 holes speelt. Dat verwachte resultaat is gebaseerd op de handicap van de golfer, dus dat is anders voor een speler met handicap 54 dan voor iemand met handicap 13.

Het verwachte resultaat is de verwachte score op een 'standaard golfbaan' (een golfbaan met een slope rating van 113). Het algoritme dat gebruikt wordt, is gebaseerd op alle scores die de afgelopen jaren zijn ingevoerd (wereldwijd ongeveer 100 miljoen per jaar). Omdat de berekening gebaseerd is op de handicap van de speler is het verwachte resultaat voor dezelfde handicap altijd hetzelfde.

Afhankelijk van handicap

Hoe lager je handicap, hoe hoger je verwachte resultaat. Het verwachte resultaat wordt opgeteld bij het resultaat over de gespeelde holes. Het is niet te vertalen in een vast aantal stablefordpunten, maar komt ongeveer overeen met 16 tot 17 stablefordpunten over 9 holes, afhankelijk van de handicap van de speler.

Zie hieronder een voorbeeld van spelers met verschillende handicaps: 4.6, 10.2 en 16.0. Het dagresultaat van de gespeelde 9-holes is voor alle spelers gelijk (5,42). Toch is het verwachte resultaat verschillend (3,59, 6,52 en 9,52).

 

voor uitgebreide uitleg:

https://www.ngf.nl/caddie/handicapping/handicapsysteem/veranderingen-wereld-handicap-systeem-in-2024

 

 

Vereniging Golfpark Crimpenerhout
Terug

Copyright © - Vereniging Golfpark Crimpenerhout 2024 | Alle rechten voorbehouden | Disclaimer | Cookieverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl