VOSSENJACHT 2024, opening zomerseizoen

3 april 2024

Dames Vossenjacht 2024

2 april

 

We openden het zomerseizoen met een Vossenjacht, het is onderhand traditie geworden. De winnaar van de zomercompetitie 2023, wordt The Green Lady of 2023 genoemd en krijgt de eer om de Vos te spelen in deze openingswedstrijd: Gemma dit keer. De Vossenjacht is een matchplay van alle deelnemers tegen de PAR van de Vos. Om iedereen evenveel kans te geven wordt er met handicapverrekening gespeeld. Dwz als de playinghandicap (PHC) van de jager 18 is en de PHC van de Vos is 17 dan krijgt de jager 1 slag mee, dus op moeilijkste hole = hole 8. Ofwel met op iedere hole hetzelfde aantal slagen als de Vos heeft de jager overal gelijk gespeeld behalve op hole 8: daar heeft de jager gewonnen. Heeft de jager PHC 7 dan krijgt zij (7-17=) -10 slagen mee ofwel op makkelijkste hole (2) heeft ze 2 slagen minder dan de Vos nodig voor een gelijke score en op alle andere holes 1 slag minder dan de Vos voor een gelijke score.

 

Helaas brak Gemma haar pink, kwam in het gips en mocht even niet golfen. Om haar toch de Vos te laten zijn heeft de WL haar beste zomerscore genomen waar men het tegen op moest nemen. Heel pittig met deze frisse wind en druilerige ochtend.

Niemand kon het daarom winnen van de Vos maar met slechts 2 down was Jeanne duidelijk de beste jager en ging met de wisseltrofee naar huis.

Van harte gefeliciteerd Jeanne.

 

Na afloop zaten we, heel gezellig, met 17 dames aan de koffie met Paasgebak.

 

Vereniging Golfpark Crimpenerhout
Terug

Copyright © - Vereniging Golfpark Crimpenerhout 2024 | Alle rechten voorbehouden | Disclaimer | Cookieverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl